Och de levde lyckligtvis: 7 regler hur man ska hålla kärleken

Hello world
April 5, 2021
Hello world
April 5, 2021

Och de levde lyckligtvis: 7 regler hur man ska hålla kärleken

Att hitta din själsfrände är inte så lätt. Det är ännu svårare att bygga relationer så att familjebåten inte förvandlas till Titanic och inte går till botten och kraschar in i vardagen. Allt ligger i våra händer: vi kan döda kärleken, eller vi kan rädda.

Beväpna dig med kärleksfassteorin

Den plågsamma spänningen före varje datum, en eld av passion och ett vattenfall av ömhet, magiskt sex och en konstant önskan att hålla en mans hand 24 timmar om dygnet. Tror du att om detta inte längre finns, är kärleken borta och det är dags för dig och din partner att säga adjö också? Du har fel! I själva verket kom du precis till slutet av den första fasen – fasen av “symbios”. Nästa steg i ett förhållande är oundvikligen distanseringsfasen. Män distanserar sig genom att förnya möten med vänner eller driva sina hobbyer (om de “hålls i en kort koppel” kan de börja distansera sig på andra, mycket mindre ofarliga sätt – till exempel gå in i alkoholism eller sjukdom). Kvinnor gör detsamma, men med olika metoder – de börjar gräla med en partner eller vägrar sex. Då börjar den verkliga kampen för makt i familjen (och samtidigt upprättandet av gränser och regler). Huvudegenskaperna i denna fas är önskan om både autonomi och organisering av det personliga rummet. Tyvärr, i detta skede, föredrar vissa par att avsluta förhållandet. Andra fortsätter att leva tillsammans, samtidigt som de “bygger upp” sin inre beredskap att lämna när som helst. Ytterligare andra börjar se fienden i den en gång älskade och släppa loss ett hemkrig där det inte kommer att finnas några vinnare. Sammanfogning och distansering, beroende och oberoende, rädsla för närhet och intimitet, möjligheten till en tredjedel i ett förhållande och tillhörande känslor – skam och svartsjuka – var och en av dessa faser passar in i en naturlig cykel, var och en av dessa faser behövs för att föra partners till en ny relationsnivå.
Vad du kan göra: Tveka inte att försvara din syn, krångla och gräla under en kris – det här är normalt! Det viktigaste är att inte använda argumentet “Om du beter dig så, älskar du mig inte!” och hota inte att lämna, även om du är förolämpad och besviken.

I början av romanen blommar både mannen och kvinnan bokstavligen för att de känner att de är älskade och önskade. Varje gång de kommunicerar med andra halvan får de från potensmedel för män sin bekräftelse på sin maskulinitet eller kvinnlighet. Lägg till komplimanger till detta – både från partnern och från de omkring oss – och det blir tydligt varför vår självkänsla stiger till enastående höjder. Men med tiden blir den älskades glödda glädje inte så glöd, passionen börjar blekna – som ett resultat lider självkänslan. Vid denna tidpunkt är det viktigt att inte kräva av din partner att känna igen din attraktionskraft (du bör dock inte be hans godkännande heller) – detta kan leda till exakt motsatt resultat..
Vad du kan göra: “reservera” inte din attraktionskraft och sexappell enbart för din nära och kära. “Tvinga” dig själv att använda den – flörta, skjuta ögon, etc., när du går ut framför människor. Regeln är att ju mer andra män gillar dig, desto mer attraktiv blir du för din egen man. Lite svartsjuka i ett förhållande skadar inte, det är som att lägga salt i soppan, det viktigaste är att inte översalta!

Prioritera: först “jag”, sedan “vi”

Om du uppfattar dig själv mer som hälften av det hela som kallas “Vi” (och så säger du “Vi kommer,” “Vi kommer att tänka,” osv.), Så är du i dessa relationer en beroende del. Ju mer du är svartsjuk, desto mer känner du att du inte kan leva utan din älskade, desto mer känner din partner att han har varit bunden hand och fot och drömmer om att komma ut ur hemmets “fängelse” till frihet (och ibland inte bara drömmar). Det kan vara tvärtom – din partner kan inte ens ta ett steg utan dig, så du känner ständigt att du hålls i kort koppel..
Vad kan man göra: det är inget fel med det faktum att “jag” + “jag” då och då förvandlas till “vi”. En annan sak är att för att bevara relationen är det nödvändigt att de “beroende” och “fria” byter roller från tid till annan. Om du känner att du har “fastnat” i en av dessa roller, “spola” mentalt bandet som ditt liv “filmades” på till det ögonblick då du spelade en annan roll, och kom ihåg hur det var (även om du fick erfarenhet i andra avseenden, kommer det fortfarande att vara användbart för dig). Dessutom är det vettigt att den “beroende” delen fokuserar på sin egen autonomi och hanterar deras önskan om frihet och självständighet. Och till den “oberoende” sidan, tänk på hur du kan överföra en känsla av säkerhet till den andra hälften, som kommer att förena den med din törst efter frihet. Hur som helst är det fantastiskt om du, förutom din man och gemensamma vänner, har din egen sociala krets (inställningen “Min man är min bästa vän och jag behöver inte någon annan” är fylld med förlusten av mening i ditt eget liv).

Acceptera att han fortfarande inte har lärt sig att läsa dig.

“Om han älskar mig måste han gissa vad jag behöver” – denna kvinnliga attityd, liksom den “logiska” slutsatsen som dras av den – “Och om han inte gissar betyder det att han har slutat älska mig ”Helt förstört intimt liv många par. Många sexuella problem uppstår på grund av oförmågan att prata om denna sida av förhållandet. Med det tysta “samtycke” från båda parter föds och ritas samma ritual i flera år, vilket så småningom förvandlas till en utarbetad (men så tråkig!) Uppsättning av rörelser.
Vad du kan göra: oavsett hur svårt det är, prata med din man om sex. Låt dig bara inte röra dig och förvandla inte ditt överklagande till ett anklagande tal. Din uppgift är inte att kritisera din partner (detta kommer bara att göra det värre), men att berätta för honom vad du behöver, ange dina önskningar tydligt och begripligt.

Sluta gå samma rake

Analysera dina slagsmål med din man. Fråga dig själv, vilken strategi använder du när du ordnar relationen? Som regel, när ett par skandaler är uppförandet av partners alltid detsamma (vi uppför oss som förolämpade barn och använder omedvetet samma tekniker som våra föräldrar använde när de grälade), scenariot är detsamma, bara innehållet är annorlunda. Ingen annan kan jämföra sig med en älskad person i “konsten” att driva oss ut ur oss själva – trots allt vet han exakt vilken sjuka “knapp” du behöver trycka på, vilka ord du ska säga, hur du kan skämma bort (i rättvisa, vi noterar att du också har sådan hemlig kunskap). Utvecklingen av händelser är mycket förutsägbar – vi “exploderar” och sedan blir vi arga på oss själva eftersom vi tillät oss att reagera på ett sådant sätt till en provokation.
Vad kan man göra: I stort sett med hjälp av ett gräl vill vi få uppmärksamhet från partnern, hans kärlek eller kontroll över situationen. Dra nytta av den östliga visdomen, som säger att den bästa kampen är den som aldrig startade. Ge upp den vanliga strategin – attackera inte. Du behöver inte bevisa din rättighet mot en man, lyssna bara på vad han vill säga till dig (även om du vet att han har fel) och försök inte bara att förstå honom utan också att känna vad han känner.

Byt från tankar till känslor

Östliga och västerländska livsstilar skiljer sig mycket från varandra. Européer gör bara vad de tycker, analyserar, planerar, organiserar etc. Och det skulle inte vara något fel med detta om de inte glömde att byta från den rationella vågen till den emotionella i ögonblick av intimitet..
Vad du kan göra: För att lära dig hur du kan stoppa virvlingen av tankar, börja åtminstone andas korrekt och koncentrera dig på vad som händer med kroppen. Låt dig vägledas av följande princip: djup andning stärker våra känslor och grunt – intellektets arbete. Gör mycket trevliga taktila övningar ofta för att utveckla din egen sexualitet..

Kom ihåg varför du valde just den här mannen.

Även om vänner och bekanta tycker att du är det perfekta paret, finns det dagar då du frivilligt ställer dig själv frågan: “Vad tänkte jag när jag valde den här killen.” För tillfället försvinner allt underbart och ljus som var mellan er omärkligt i bakgrunden..
Vad du kan göra: sätt på din personliga “tidsmaskin” – gå tillbaka till den tid då du var kär i den här personen och kom ihåg vad som trollde dig då? Behåll denna känsla och återvänd till nutiden!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 1 =

Contact Us
close slider