De 10 vanligaste myterna inom gynekologi

Ideas to Write My Paper Cheaply
June 17, 2021
How to Find Affordable Essay Topics
July 11, 2021

De 10 vanligaste myterna inom gynekologi

Nyligen har termen "kommersiella diagnoser" dykt upp inom medicinen, det apoteketpotensmedel.com vill säga diagnoser som oftast inte är förknippade med allvarliga sjukdomar, men dikteras av önskan från skruvliga läkare att införa överdriven, ibland onödig behandling för patienten. Vi frågade Dmitry Lubnin, en obstetriker-gynekolog, kandidat för medicinska vetenskaper, författare till boken "En ärlig konversation med en rysk gynekolog".

Myt nummer 1: ureaplasma måste behandlas

I den överväldigande majoriteten av fallen behövs inte diagnos och behandling av ureaplasmas och mycoplasmas: dessa mikroorganismer kan normalt existera i könsorganet hos män och kvinnor utan att orsaka några sjukdomar.

Myt 2: HPV (humant papillomvirus) måste behandlas

Det finns inget behov av att utföra läkemedelsbehandling av humant papillomvirus – idag finns det inte ett enda läkemedel som effektivt påverkar detta virus.

Myt nummer 3: mmmunmodulatorer bidrar till behandlingen av många sjukdomar

För en framgångsrik behandling av gynekologiska sjukdomar behövs inte immunmodulatorer, interferoner, vitaminer, kosttillskott, leverskydd, samt medel för att återställa tarm- och vaginalfloran.

Myt nummer 4: du måste behandla livmoderhalserosion

Livmoderhalsens erosion bör endast kauteriseras i två fall:

om du har upptäckt efter samlag
om en kvinna har ett överskott av den vanliga vita, luktfria urladdningen.

I alla andra fall krävs inte kauterisering av erosion.

Myt 5: Endometrioida äggstockscyster måste tas bort

Inte alla endometrioida äggstockscyster kräver obligatorisk kirurgisk behandling: för små cystor upp till 2 cm är dynamisk observation tillåten. Graviditet mot deras bakgrund är också acceptabelt och säkert.

Myt nummer 6: diagnosen "gardnerellos"

Det finns ingen sådan diagnos. Det finns en sjukdom "bakteriell vaginos", där antalet olika typer av opportunistiska mikroorganismer ökar, inklusive gardnerella. Isolerad detektion av gardnerella med PCR (polymeraskedjereaktion) indikerar inte förekomsten av sjukdomen.

Myt nr 7: Det är svårt att bli gravid när livmodern böjer sig

Lutningens vinkel framåt (eller bakåt) är inget annat än en variant av normen och påverkar inte på något sätt möjligheten att bli gravid. Inga speciella ställningar krävs för detta.

Myt # 8: Vårtor måste tas bort
Det är inte nödvändigt att ta bort små kondylom i vulva och vagina om de inte skapar något estetiskt eller fysiskt obehag för dig, och endast en läkare anger deras närvaro – de är säkra och brukar försvinna på egen hand inom 1,5-3 år från ögonblicket av utseendet.

Myt nummer 9: graviditet med livmoderfibrer är omöjlig

I den överväldigande majoriteten av fallen är livmoderfibrer inte orsaken till infertilitet, men kan påverka graviditetens graviditet: inte alla myomnoder måste tas bort innan graviditeten. "Intressant situation" med livmoderfibrer (i vissa fall) kan fortsätta utan komplikationer.

Myt nummer 10: livmoderfibrer måste tas bort

Ganska ofta kan livmoderfibroider behandlas utan att ta bort livmodern: det finns en effektiv icke-kirurgisk behandlingsmetod – embolisering av livmodern. Under klimakteriet behandlas inte livmoderfibrer. Detta gäller inte när hon plötsligt börjar växa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contact Us
close slider